0

تقویت کننده های دوران پریودی


تقویت کننده های دوران پریودی

مصرف تقویت کننده های دوران پریودی علاوه بر اینکه تا حدی بدن را در مقابل درد و رنج های ناشی از چرخه ماهیانه تسکین می دهد بلکه مصرف این غذاها بر قدرت باروری بدن تاثیر می گذارد. با توجه به اینکه در روزهای متفاوت چرخه قاعدگی هورمونهای خاصی به میزان متفاوت شروع به ترشح می کند بنابراین نوع تغذیه در این دوران می تواند بر ترشح این هورمونها تاثیرگذار باشد.

احساس خستگی و بیحالی، تحریک پذیری، ورم و التهاب بدن آن هم بدون دلیل خاصی نشانه هایی از شروع دوباره یک دوران طاقت فرسا و گریز ناپذیر است. همه خانم ها می دانند که راه فراری از دوران قاعدگی ندارند پس باید راهکارهای پیدا کنند تا از سختی و دردهای شدید آن بکاهند. در ضمن بدن را تقویت کنند تا بهتر با این دوران مقابله کند و فرآیندهای جنسی و ترشح هورمونها به صورت طبیعی انجام گیرد.
غذاهایی که در این دوران می خورید می تواند روی انقباض های عضلات تاثیر بگذارد و آن را کاهش دهد در نتیجه احساس نفخ و التهاب را کمتر می کند. 
مهم ترین عاملی که دردهای شما را در این دوران تسکین می دهد و بدن را قوی تر می کند مصرف غذاهای سالم و مقوی است. با ما همراه باشید تا بهترین تقویت کننده های دوران پریودی را برای داشتن حال جسمی و روحی بهتر به شما معرفی کنیم.


تغذیه صحیح در دوران عادت ماهیانه

احتمالا همه خانم ها تغییراتی در خلق و خو، میزان خستگی و بروز دردهای شکمی را به عنوان علائم شروع عادت ماهیانه تجربه می کنند. با شروع این روند که معمولا 3 تا 7 روز طول می کشد حدود 30 تا 40 میلی لیتر از خون بدن خارج می شود. با توجه به اینکه در ترکیب خون آهن وجود دارد با از دست رفتن خون، بدن ذخایر آهن مورد نیاز خود را از دست خواهد داد.
از این رو باید در طول هر ماه با مصرف قرص های آهن ذخایر آهن بدن را بیفزایید. خیلی از خانم ها به دلیل از دست دادن خون مداوم در قاعدگی دچار کم خونی شده و با همین وضعیت اقدام به بارداری می کنند. به همین دلیل بسیار اهمیت دارد که پیش از اقدام برای بارداری منابع مواد حیاتی مورد نیاز بدن بررسی شود.
سبزیجات، میوه ها، غذاهای کامل خانگی که انواع مواد مغذی مورد نیاز بدن مانند ویتامین ها و پروتئین ها را در خود دارند بهترین مواد تقویتی در این دوران هستند. مصرف انواع میوه ها بهترین جایگزین برای هوس های بی مورد به مواد قندی و چاق کننده است. در این مدت سعی کنید به طور مداوم از میوه هایی مانند پرتقال، زرد آلو، خیار، گلابی، هویج که هم آب مورد نیاز بدن را تامین می کنند هم حاوی آنتی اکسیدانها هستند در برنامه میان وعده ای خود بگنجانید. کربوهیدراتهای پیچیده در غذای خود بگنجانید. 

ماهی سالمون

ماهی سالمون علاوه بر خواص تغذیه ای عالی که برای بدن دارد از تقویت کننده های دوران پریودی محسوب می شود. مواد غذایی موجود در این ماهی به فرد کمک می کند تا دردها و گرفتگی های این دوران را راحت تر تحمل کند. اسید چرب امگا 3 موجود در ماهی با خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی انقباضات و دردهای رحم را کم می کند.
در ضمن ماهی سالمون دارای مقادیر بالایی ویتامین B و پروتئین است که به بدن انرژی می دهد. 
غذاهای سرشار از کلسیم مصرف کنید
خانم ها نیاز دارند به طور روزانه 1200 میلی گرم مواد حاوی کلسیم در برنامه غذایی شان مصرف کنند. برخی از خوراکی هایی که منابع غنی کلسیم دارند شامل ماست، کلم بروکلی و شیر بهترین منابع برای تامین تقویت کننده های دوران پریودی هستند. 


شکلات تلخ بخورید

در طول دوران پریودی خوردن روزانه یک قطعه شکلات تلخ با میزان 60 درصد کاکائو می تواند هوس های کاذب شما را به خوردن غذا کم کند. علاوه بر این شکلات تلخ حاوی آنتی اکسیدان های مفید برای تقویت ترشح سروتونین است. ترشح سروتونین شما را سرحال می آورد و به بهبود خلق و خو کمک می کند.

به طور مداوم آب بنوشید


شاید به نظر برسد که آب خوردن زیاد در این دوران باعث ورم بیشتر بدن می شود در حالی که نتیجه آن برعکس است. هنگامی که آب کافی می نوشید، بدن میزان آبی را که ذخیره کرده آزاد می کند و در نتیجه التهابات بدن کمتر می شود. هنگامی که آب کافی در دسترس نباشد، بدن تلاش می کند تا از هدر رفتن آب جلوگیری کند.
هنگامی که آب کافی می نوشید بدن بدون ترس از اینکه قرار است چیزی از دست بدهد آب ذخیره شده را آزاد می کند. 
مواد سرشار از منیزیم در تقویت کننده های دوران پریودی
منابع سرشار از منیزیم مانند پوست سیب زمینی، بادام زمینی، لوبیاها و موز می توانند التهابات دوران قاعدگی را کاهش دهند. 


از ویتامین ها غافل نشوید

مصرف روتین غذاهای حاوی ویتامین ها در میان تقویت کننده های دوران پریودی بسیار مفید است. به عنوان نمونه گنجاندن ویتامین E در برنامه غذایی به از بین رفتن سندروم پیش از قاعدگی کمک خواهد کرد. منابع ویتامین E در زرده تخم مرغ و شاهدانه وجود دارد. ویتامین B6 به بهبود خلق و خو، التیام التهابات کمک می کند.
این ماده مغذی در موز و غلات و سیب زمینی یافت می شود. در نهایت وجود زینک و ویتامین C به سلامت دستگاه تناسلی و تخمدانها کمک می کند. میوه هایی مانند گریپ فروت، لیمو و به طور کلی مرکبات منابع غنی از ویتامین  C در خود دارند. اگر بخواهید زینک بیشتری مصرف کنید منابع آن در کدو حلوایی و کدو تنبل یافت می شود.


جادوی موز در ریلکس کردن عضلات

اگر در دوران پریودی از حرکات نامنظم روده ها رنج می برید و دچار اسهال می شوید، موز با میزان بالای پتاسیم و منیزیم و فیبر تاثیرات آرام کنندگی روی روده دارد. منیزیم موجود در موز برای ریلکس کردن عضلات بسیار موثر است و درد عضلات را کمتر می کند.

مصرف نمک را کم کنید

گرچه میزانی از نمک به طور روتین برای سلامتی بدن نیاز است اما در دوران قاعدگی در خوردن نمک خود را قاعده مند کنید چرا که مصرف بیش از حد نمک موجب تجمع آب و التهاب بدن می شود. بدن شما به طور روزانه نیاز به 2300 میلی گرم معادل یک قاشق چای خوری نمک می باشد.
بهترین راهکار برای کنترل میزان نمک دریافتی بدن، پرهیز از انواع غذاهای فرآوری شده و فست فودهاست. شاید تابه حال از این موضوع بی اطلاع بوده اید اما این نوع غذاها 2 تا 4 برابر نیاز روزانه نمک به بدن وارد می کند.


خودتان را از تنقلات محروم نکنید

پیش از اینکه سریعا از جا برخیزید و به سراغ هله هوله هایی که در خانه دارید بروید اجازه بدهید توضیحاتی در این مورد را بگویم. در این دوران تنقلات سالم که پروتئین و ویتامین دارند می تواند باعث ایجاد آرامش و جلوگیری از پرخوری در خانم ها شود. خودرن خوراکی هایی که مواد پرکالری و چربی و فیبر کمتری دارد به ثابت ماندن قند خون کمک می کند و از مصرف بی رویه غذاهای پرکالری جلوگیری خواهد کرد.
البته در این دوران بیشتر افراد با بی میلی و بی اشتهایی مواجه می شوند اما بعضی از افراد هم به دلیل درد زیاد حالت بیقراری و پرخوری پیدا می کنند.


مواد غذایی که در دوران قاعدگی مضر است

این را آویزه گوشتان کنید که پرخوری و مصرف غذاهای با طبع سرد، کافئین و الکل و غذاهای تند ( در مواردی که عادت ماهانه دردناک و همراه با لخته خون داشته باشید) موجب دردناک تر شدن خونریزی در این دوران می شود.

تغذیه مناسب در دوران فولیکولار


لازم است در این دوران با دانه ها، آجیل، حبوبات، تخم مرغ، برنج قهوه ای، سبزیجات سبز، ماهی و تقویت کننده های دوران پریودی که همگی به رشد فولیکولار کمک می کنند، بدن را تقویت کنید. گردو، بروکلی تفت داده هم در این دوران برایتان مفید است.


در دوران فولیکولار چه مواد غذایی مصرف نکنیم؟

با اینکه نوشیدن الکل کلا برای بدن مضر است اما در این دوران باید کاملا محدود شود چرا که الکل بدن را دچار کمبود آب می کند و موکوس (مخاط) گردن رحم ضخامت بیشتری پیدا می کند و تعادل هورمونی به هم میریزد.


تغذیه مناسب در دوران تخمک گذاری

از روزی که فرآیند تخمک گذاری شروع می شود بدن خود را برای لانه گزینی مهیا می کند و نیاز به ویتامین های گروه  B خواهد داشت. عنصر روی یکی از مواد مغذی است که در این دوران در تولید پروژسترون سهیم بوده و در روند تقسیم سلولی موثر است. فولیکولی که مسئول آزاد کردن تخمک است میزان بالایی ویتامین C داشته و در تولید پروژسترون نقش ایفا می کند.
از این رو شما باید مواد مغذی مانند ویتامین C و اسیدهای چرب امگا3 و مکمل های روغن ماهی و هر ماده غذایی که به رشد فولیکولها کمک می کند در رژیم غذایی تان بگنجانید . این اسیدهای چرب باعث انبساط مویرگهای خونی در بخش پایین تنه شده و بدن را آماده رابطه جنسی می کنند. یکی از خواص عالی روغن ماهی رقیق تر کردن خون و افزایش جریان خون به تمام قسمت های بدن از جمله رحم است که نهایتا به ترشح بیشتر هورمون تستوسترون و تحریک جنسی بیشتر منتهی می شود.
 

برچسب ها:
دیدگاه شما چیست؟







0