0

دسته بندی

جدیدترین مطالب
روش های کاربردی مراقبت از موی رنگ شده
۰۱ خرداد ۱۳۹۹
راز سلامتی با کمک طبیعت!
۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۹
5 طراح برتر مد و فشن دنیا
۱۷ اردیبهشت ۱۳۹۹

راز سلامتی با کمک طبیعت!


راز سلامتی با کمک طبیعت!

از گذشته تا کنون، طبیعت بزرگترین منبع بشر برای دست یافتن به سلامتی و طول عمر بوده و این سنت همچنان باقیست. امروزه پیشرفت علوم و دستیابی و به فرمولاسیون های جدید برای تولید محصولات آرایشی و بهداشتی و تلفیق آن با طبیعت، محصولات جدید و محبوبی را روانه بازار کرده که به دلیل سهولت در استفاده و جذب سریع و موثر میتواند کارآمدتر از همیشه در خدمت زیبایی و سلامت انسان ها باشد. محصولات برگرفته از طبیعت جایگاه ویژه و خاصی میان مردم باز کرده است. در این مقاله خواص درمانی دو نوع از گیاهان پرکاربرد در محصولات آرایشی و بهداشتی و فواید آن برای پوست را بیان می کنیم.

آلوئه ورا

گیاه آلوئه ورا در اصل یک نمونه کاکتوس است که 99تا 99.5 درصد آن آب با PH  حدودا 4.5 میباشد . آلوئه ورا حاوی پروتئین ها، کربوهیدرات ها ، ویتامین ها )از جمله B1 ,B2,B3,B6,CوD,E,A ( فولیک اسید ، مواد معدنی ، آنزیم ها ، قندها ، آنتراکینون ها یا ترکیبات فنلی ، لینگنین ، ساپونین ، استرول ، اسید آمینه و سالیسیلیک اسید می باشد.

 

ژل آلوئه ورا می تواند به صورت موضعی به عنوان نرم کننده برای سوختگی ، آفتاب سوختگی و سایش خفیف و همچنین برا بیماری های التهابی پوست استفاده شود. دارای مواد ضد باکتری ، ضد قارچ  ، ضد ویروس، آنتی اکسیدان ،آنتی هیستامین و ضد التهاب است.

ژل آلوئه ورا همچنین به عنوان یک پاک کننده، بی حس کننده ، ضد عفونی کننده ، ضد تب و ضد ریزش مو و مرطوب کنندگی قوی شناخته شده است که به تکثیر سلولی و بازسازی پوست کمک موثری می کند

اثر مرطوب کننده ژل آلوئه ورا به نظر میرسد به دلیل ترکیبی از اجزای آب و پلی ساکارید می باشد، که با ایجاد یک محیط ژل مانند آب را درون خود نگه می دارد و تبخیر آب از بافت ها را به حد اقل می رساند و همچنین ایجاد محیط مرطوب پایدار در هنگام استفاده از خشک شدن بافت ها جلوگیری می کند. آلوئه ورا یک مرطوب کننده قوی می باشد و به همین دلیل در کرم های مرطوب کننده می تواند به عنوان یک عنصر بسیار موثر و سازنده به حساب آید!

آلوئه ورا به تنهایی خاصیت ضد آفتابی ندارد اما التهابات مربوط به قرار گرفتن در معرض آفتاب را بهبود میبخشد. استفاده از این ژل در مدت کمتر از 48 ساعت بعد از قرار گرفتن در معرض آفتاب مشکل کاهش فعالیت سلول های اپیدرمی که توسط اشعه UV  صررت میپذیرد را رفع می نماید. بنا براین در ضد آفتاب ها و روغن های آفتاب میتواند بسیار مفید و موثر عمل نماید.

 

بابونه

 گیاه بابونه گیاهی دائمی و کوچک است و به ارتفاع تقریبا 30 سانتیمتر که بصورت خودرو در مزارع و کنار جاده ها می روید. بابونه دارای طبع گرم و خشک و از خانواده کاسنی و بومادران است .این گیاه خواص دارووی بسیاری داشته و به آن داروخانه سیار نیز اطلاق میشود و از زمان های قدیم به سبب داشتن خواص آرام بخش و نرم کننده برای درمان مشکلات پوست مورد استفاده قرار میگرفته است.

بابونه عامل نرم کننده برای پوست خشن و تحریک شده است و همچنین از دیگر خواص آن ضد خارش، ضد التهاب و ضد عفونی بودن وآن است. اسانس بابونه مخلوط با روغن بادام برای رفع ناراحتی های پوستی نظیر اگزما، کهیر و خارش مفید است.

عصاره بابونه اسانس و اجزای تشکیل دهنده آن دارای اثرات ضد التهاب پوست و غشاهای مخاطی و اگزماست و به عنوان یک ضد عفونی کننده جهت درمان و پیشگیری اختلالات پوستی مورد استفاده قرار میگیرد.

عصاره بابونه ، اسانس و اجزای تشکیل دهنده آن ، دارای اثرات ضد التهابی مفید برای درمان التهاب پوست عملکرد بابونه بخاطر حضور فلاونویدها در عصاره های روغنی آن است که اثرات ضد التهابی و ضد عفونی است بنابراین برای استفاده از ضد آفتاب ها بسیار کاربردی می باشد.خواص بابونه به خصوص برای پوستهای شکننده و حساس در مقابل تغییرات جوی مفید است. امروزه در صنعت لوازم آرایش آن را به تنهایی یا همراه با گیاهان دیگری از قبیل اکلیل کوهی، خلنگ و بنفشه به کار می گیرند. دم کرده ساده بابونه در استعمال خارجی روی پوست صورت برای حفاظت از پوست بهترین تاثیرها را دارد. شامپوی همراه با بابونه اندکی رنگ مو را روشن می گرداند.بابونه در کنار زیزفون و نعناع در برخی از کشورها بیشترین مصرف را در صنعت داروسازی دارد.


 

 

 

 

دیدگاه شما چیست؟

Please login or register to review